Tudi letos se v Slovenskem gledališkem inštitutu (SLOGI) pridružujemo tokrat že 25. Dnevom evropske kulturne dediščine

Dnevi evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine v SLOGI

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 25. 09. 2015 – 03. 10. 2015

Tudi letos se v Slovenskem gledališkem inštitutu (SLOGI) pridružujemo tokrat že 25. Dnevom evropske kulturne dediščine, katerih rdeča nit bo »Praznovanja« in bodo potekali med 25. septembrom in 3. oktobrom. Vstop prost.

 

torek, 29. septembra ob 10.00 (razstava SLOGI, 2. nadstropje)
Doživetje Škofjeloškega pasijona, veččutna delavnica; OŠ in SŠ
Doživetje Škofjeloškega pasijona, veččutna delavnica; OŠ in SŠNekoč je bila povezava med gledališčem in verskimi prazniki veliko tesnejša. Pasijonske procesije na primer so tesno povezane z Veliko nočjo. Med njimi se je v Sloveniji kot živa dediščina ohranila procesija v Škofji Loki. Udeleženci delavnice spoznajo zgodovino, pomen, vsebino in podobo Škofjeloškega pasijona. Primerno za osebe z okvaro vida. Informacije in prijave: sandra.jenko@slogi.si.

 

 

1. oktober in
sobota, 3. oktobra ob 11.00 (razstava SLOGI, 2. nadstropje)
Srečanje z Borštnikom, gledališka delavnica; OŠ in SŠ ter za družine z otroki na 5 let starosti

Ob 50. obletnici Festivala Borštnikovo srečanje Ob 50. obletnici Festivala Borštnikovo srečanje se bomo vprašali, kdo je bil Ignacij Borštnik in zakaj se po njem imenuje gledališki festival ter najpomembnejša gledališka nagrada v Sloveniji. Udeleženci se bodo seznanili tudi z delom igralca in se sami preizkusili v razvijanju vloge. Informacije in prijave: sandra.jenko@slogi.si.

 

 

 

 

 

petek, 2. oktobra ob 10.00 (razstava SLOGI, 2. nadstropje)
Hoja za gledališčem – Od jezuitov do Cankarja. Praznovanje, vodstvo

Stalna razstava Na vodstvu po stalni razstavi Hoja za gledališčem – Od jezuitov do Cankarja se bomo osredotočili na praznovanje z gledališčem.
Stalna razstava osvetljuje pot, ki jo je gledališče na Slovenskem prehodilo od druge polovice 17. do zgodnjega 20. stoletja. Predstavlja osebnosti in prostore gledališča ter njegovo vpetost v evropska kulturna dogajanja in njegovo vlogo pri oblikovanju nacionalne zavesti. Informacije in prijave: mihael.cepeljnik@slogi.si.