Dan nominirancev za Grumovo nagrado-2018

Dan nominirancev za Grumovo nagrado 2018 na sporedu Tedna slovenske drame

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 04. 04. 2018
Čas: 17. uri

Dan nominirancev na Tednu slovenske drame (TSD) je dogodek, namenjen celostni predstavitvi nominirancev za Nagrado Slavka Gruma za najboljše dramsko besedilo, ki bo podeljena na sklepni slovesnost 48. TSD, 8. aprila v Prešernovem gledališču Kranj. Na natečaj za Grumovo nagrado je letos prispelo 36 dramskih besedil. “Letošnji natečaj je presenetljiv, saj prispela besedila določata dve prepoznavni značilnosti: vrnitev klasične dramske forme in obrat v intimni svet,” je povedala dr. Mateja Pezdirc Bartol, predsednica žirije za Grumovo nagrado. Žirija je določila nominiranca 48. TSD za nagrado Slavka Gruma za najboljše slovensko dramsko besedilo:

Rok Vilčnik – rokgre za delo Večja od vseh

Vinko Möderndorfer za besedili: Romeo in Julija sta bila begunca in Sestre.

 

Zasnova festivalskega (popol)dneva, ki je v celoti namenjen najboljšim besedilom nove slovenske dramatike, je usmerjena v predstavitev avtorjev in odpira prostor za dialoško preizpraševanje stanja izvirne dramatike v slovenskem gledališkem prostoru, njenega uprizarjanja, interpretacije in razvoja. Dan nominirancev tako sestavljajo bralne uprizoritve nominiranih dramskih besedil in vodeni pogovori o njih, kjer bodo sodelovali Juš A. Zidar in Sebastijan Horvat (za besedilo Romeo in Julija), Mateja Kokol in Primož Ekart (za besedilo Večja od vseh), Ajda Valcl in Luka Marcen (za delo Sestre).

 

Idejna zasnova: Rok Andres. Režiserki bralnih uprizoritev: Mojca Madon in Maša Pelko. Nastopajo člani ansambla PG Kranj in študenti dramske igre AGRFT. Voditeljica pogovorov: Ana Perne, SLOGI.

Dogodek pripravljamo: Teden slovenske drame, PG Kranj, SLOGI in AGRFT UL.